winning11

查看: 7221|回復: 7

[師弟報告] 師弟手記 之 廣州 藍色海岸 (有圖)

升級  30.67%

三星會員

26 號 白天 , 因有公事要去 番禺 一趟 , 就在 25 號晚上 9 點幾 到 皇崗口岸 乘 大巴 先上 廣州 ,
11 點幾 已到 中國大酒店 落車 , 因于尚算早 , 仲有巴士 , 就過對面馬路看看有冇巴士去三元里
原來都幾多車去三元里 , 就上了架 7 號巴士 , 盲摸摸去 目的地 三元里大道
十分鐘左右已到 , 問人 , 原來在 棠下站 落車便是 , 都好易找到

去到門口 , 大大個招牌

正門都幾有氣勢

Locker 區都幾大

浴區 , 浴格應該是有廿多格吧

認真數過
洗髮水 , 我至愛 " 霸王 "
沐浴露 竟然用 " 強生 " , 都幾落本
經過小弟測試 , 全是正品

沖完涼 , 好肚餓 , 未食晚飯 , 便快快趣上餐廳開飯 , 完全免費
呢道 D 野食超多 , 拍得住 南美
熱食閒閒地廿幾款 , 魚 蝦 蟹 雞 都有 , 連粉麵也是任你叫
仲有煲仔飯 , 燒烤都有 , 總之冇乜投訴

我第一 round 的美食

炖湯唔錯

再來碗牛肉雲吞烏冬

最後飽到上心口 , 此場的自助餐跟南美有得揮 , 品種真的多 , 仲幾好味
幾條友來開飯絕對唔錯

自助餐區隨拍

食飽行行先
此乃網吧 , 5 元一小時

場內走廊

最後坐在休息區 hea 一陣 , 消化先至講
剛好電視正播 " 愛君如夢 " , 就睇完才上房
要入房 , 一定有 D 類似 營銷員 協助
咁卒之有位靚女來問我按什麼式
咁我就話泰式
靚女問我 : 有沒有相熟技師 ?
CD :呀 , 你幫我挑啦
靚女再問我 : 要 A 牌 定 B 牌 ??
CD O了咀問 : 有什麼分別 ??
靚女話 : A 牌 368 元 , 女靚 D , B 牌 298 元 , 一般技師 , 但服務完全一樣
CD : 先心想 , 既然是聖誕節 , 就挑 A 啦 , 安慰自己 , 於是便話要 A , 分咐安排個靚女呀

今次不是上按摩房 , 而是落按摩房 , 落一層
泰式區的 LOGO 都幾特別

按摩房 , 走廊都幾寬闊

在房等了一陣 , 技師到 , 果然是靚女 , 身高1米67 , 樣子標緻
如果她在深圳骨場做 , 肯定旺爆鐘 , 此女工號是一組由三個數字組成的吉祥號碼 , 非常吉利
靚女多按摩按得唔好 , 果然冇錯 , 按就一般般
按完正面就問我推唔推油 , 我當然即覆一句 " 當然推啦 "
技師竟然問我唔推得唔得??
我睬她都傻 , 推好 D !!
她就當然要推啦 .......
靚女推油 , 果然嘗心悅目
過程唔詳加描述 , 一個字講晒 " 爽 "
最後當然是廣州式啦 , 免簽小費

房冇鎖 , 睡前擺好陣才睡
睡到10點幾便醒來
經過乒乓球室 , 讓大家了解

任食 , 當然食多餐至走 , 早餐有點心供應

電梯內的泰式大海報

此場在浴區放了個連深圳骨場都冇的大 LOCKER
開立就用手指模 , 自然會任意開一個儲物箱給你
要取回物件 , 又要用自己手指摸 , 真的好方便可靠

買單了 , 前台隨拍 , 都幾旺

買單好簡單 , 368 元冇加一

場外隨拍 , 停車場都泊滿車

走果陣 , 行出門口向右走 , 便是巴士站
於是又膽粗粗搭巴士 , 我就看圖識字 , 搭了 540 號
直去天河區體育中心

約20多分鐘便到 , 落車好近天河城

由商場地庫便可到地鐵站 , 乘 3 號線便可到番禺

整天都在番禺忙開會

最後到了祈福新村搭巴士回皇崗口岸

由於是假期 , 超多人呀 !!

藍色海岸簡單資料
話有 35000 平方米
正確地址 : 廣州市三元里大道959號
搭公車 , 可乘地鐵到三元里總站轉巴士 , 4 個站 棠下站 落車

價目表
淨桑 158 元 , 已可在24小時內任飲任食
中醫 , 中式 , 港式 , 泰式 > 298 元
日式 > 308 元

中泰日 A 牌 > 368 元

大堂項目 48 元起

SPA 438 元起

呢道雖然比 賓肛西 南美 細 , 但亦是享用同等服務
基本上冇乜投訴 , 食 就最抵讚 !!
至於技師 , 亦有驚喜 , 會再去 !!

師弟
2009年 第 162 篇 報告

升級  14.44%

二星會員

個場 好正...起初睇唔到廣州番禺..

不停系到想...深圳有這麼正的場嗎?

有機會我都要去下

升級  30.67%

三星會員

此場不是在番禺
是在 三元里 呀 !!

升級  36.75%

三星會員

why no mm photo

升級  38.89%

二星會員

大兄,
推油是有無別的,請指教,我經常去廣州

升級  30.75%

三星會員

多謝師弟兄嘅好介紹,老人家遲D都去廣州,到時走番轉先

升級  20.37%

二星會員

thx~
真係要收藏起來,曰後有用!

升級  63.33%

一星會員

I visit the place yesterday and no more special servise.  No more handjob.  SO don't go