winning11

查看: 3570|回復: 3

[iprc報告] 皇崗 突發包膠

升級  4.25%

三星會員

在皇崗口岸回來。 在旅巴上﹐有個旅巴最前排阿叔突然發難﹐小司機做咩唔開車。小到好大聲。。
話"在唔開車﹐車都踢爛你"
後排有個阿哥好細聲講就話 “我就唔係好LUN信啦”
只見阿叔繼續嘈。。
甘阿哥就突然大大聲話“收LUN聲啦﹐唔好LUN嘈住我訓覺。”
阿叔看著檔風玻璃話“邊LUN個同我講野”
阿哥話“盲炳﹐後面呀”
阿叔回頭話“唔關你事。”
點知聊係阿哥把火。
阿哥就話“隻抽呀甘多野講。”
阿叔話“反香港先啦”。
第一回合﹐根住除眼鏡就埋去用佢既胸堂頂左阿叔幾下。然後就一拳打落阿叔到。。唔知係阿哥個拳無力或阿叔快佢避開左然後反手一拳打中阿哥塊面。。跟住就扭作一團。
你一拳我一拳﹐你一句老母我一句老母。嚇到d乘客全部肅然起敬﹐站了起來。
司機在旁觀戰。。
第二回合完﹐都係阿叔以點數暫時領先﹐阿哥就走反去朋友後面叫佢朋友拎住佢塊眼鏡。然後又沖向阿叔。
兩個隔了一輪手﹐阿叔話“夠啦﹐唔關我地事”
阿哥話“甘你坐LUN反底啦。你邊到架﹐記住我呀﹐我boot蘭街架。。
阿叔笑了笑﹐說“我都是boot蘭街家﹐街坊黎wor。”
阿哥話﹐“你係唔係同我響朵呀。”
阿叔又話“唔敢﹐嘈住你大老訓覺唔好意思。”

回到香港的路上﹐只聽到阿哥不斷打電話吹雞叫人接佢落車。
我心稔“唉﹐唔好玩啦”
在太子下車後﹐阿叔第一時間下車走了。。但就見不到阿哥"朋友" 阿哥被困在後排﹐當他下車的時後﹐就一直沖去找阿叔。。。。。當然找不到了。。

感想﹕阿叔真係好pk..嘈到成架車都聽到。阿哥又係。唔夠人打就吹雞。。。唉

升級  60.17%

三星會員

世界就係咁多聲大夾惡概人,亦都有欺善怕惡概人!係咁架喇,睇開D!

升級  80%

一星會員

可能個阿叔係絕世高手來的,已經金盆洗手果隻

升級  4.25%

三星會員

其實今次係我第二次係皇崗見到打鬥事件的了。上次是發生在車外。。兩個車站員圍毆一個醉酒港叔。