winning11

查看: 7263|回復: 6

[hkzhou報告] [hkzhou報告] 硬 件 與 軟 件 之 選 (有圖)

升級  93.33%

一星會員

硬 件 與 軟 件 之 選

好耐冇出報告,趁有小小時間打番個,報告一下近況雖然消費越來越貴,但間唔中都要上去減下壓,過年期間貨源稀小就忍下手,到正月過後接到老友電話相約出動,收工後馬上動身一同坐大巴到偏遠小鎮,到達時已近九點,先去舊式小餐館食個豐富晚餐,雖然裝修過時,但係貨真價實味美,一向都係我既喜愛,可惜依家哩類小餐館買小見小,被個D賣劣質食品既連鎖快餐店所淘汰,認真可惡

叫兩碗泥鯭粥加個炒蜆再多碟通菜牛肉就已經相當豐富,埋單138,淨係兩碗極為鮮甜多肉既泥鯭粥已值回票價吃飽之後同老友行過格離按個正骨,一邊按一邊商議下去邊間桑拿,幫我按既技師手勢唔錯又足鐘,按完成身鬆晒,埋單兩人合計都係180唔駛俾小費,超值

時間較得剛剛好,行出門口將近十二點,由於農曆正月剛過,各大小場都有貨源不足情況,所以老友建議倒不如去個硬件良好既半新場試試,其實都唔新啦,好似開左有成年,不過因為離市中心好遠下,所以一直冇去試,打的都要30蚊先去到,真係去到邊垂地帶,不過呢間四星酒店響當地小鎮黎講,硬件算係數一數二喇

落車入酒店時就見到預約既主任已經響大堂等我地,跟住帶我地去選妃,貨源短缺,我地睇過三轉就睇晒,最後老友有小小勉強下揀一個500的,我亦隨後揀上一個600,由於地點太偏僻,唔想再走出市區再搵啦,跟住當然係回房各自修行

服務中規中矩冇偷懶,態度亦唔錯,發工資送走囡囡既同時,樓層待應生亦送上明日既早餐卷

跟住到同層既小食部用餐,反正全包既,呢個都算係個細心照顧既增值服務喇,行到去見到老友早我一步到達,正開始用餐,自助形式,種類唔多,但粥粉麵飯小菜果汁汽水任飲任食都算係咁喇,最重要係運動過後總係會有點餓,呢個時候保充一下非常合時

飽餐一頓後返到房正好有場足球大戰,食飽飽攤響梳化度睇波,睇完睡到自然醒最好不過,但睡醒一睇錶已經快到十點,拿拿聲沖個涼,落大堂食個真正既酒店自助早餐,食物種類極為豐富

粥粉麵飯咖啡奶茶之外重有大量點心,亦有即場生滾既湯粉麵,不過可能我太晏到達唔見有人當值,不過唔緊要食多幾款點心補數

最後同老友食到飽一飽,施施然去坐大巴回深圳,買下碟按個腳再返香港,今次老友帶去呢個場硬件,飲食配套極之不俗,600全包認真抵,老友重要係500就攪掂簡直超值,只可惜軟件太弱,期待下次去多一點選擇,軟件好一點就perfect喇

兩個星期之後,鐵腳兄召喚出動,亦都好耐冇同佢出去玩啦,有提議過去偏遠小鎮再試下個硬件實惠套餐既,不過鐵腳兄怕遠,而且佢話著重於軟件多點,最後左諗右想都係決定去翻老地方最多人去又最多人鬧既診所排街症,貪佢質素夠平均收工上到去時間尚早,先去食碗馳名燒鵝瀨,重賣緊13蚊,依然咁好食

食完走去同鐵腳兄打翻兩局桌球,再去中原街買碟,然後再施施然行上去名X閣按個腳兼食埋個送餐,養好體力,教好時間就行去診所度排街症,一早就有打去預約覆診時間,所以等幾分鐘就可以上去睇症睇過兩輪就揀到心頭好,當然趁快出手啦,免得俾人搶走

有成年冇黎,唔知幾時加價喇,囡囡500加房錢300,認真唔平啊個碗出晒名既燒鵝瀨都冇加價,但街症呢種甲類消費物價就加得咁快,而且房間8年黎都冇翻新,牆身有發霉,睡夢中重發現有蚊咬,硬件唔值呢個價,不過軟件方面就相當唔錯,服務做足而且全程笑臉相迎,搶翻唔小分數,可惜有蚊咬訓得唔好,起身約埋鐵腳兄飲個茶就坐車返香港綜合兩次體驗,如果兩個場既軟硬件拉均而價錢又取中位數既話就真係完美配搭啦

升級  14.52%

四星級會員

個半新場在那裡

升級  46.3%

二星會員

在那裡!有冇地址

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
真是唔知幾多年冇見到你
今夕隕歿五星紅太陽,他朝揚起龍獅香港旗