winning11

查看: 3926|回復: 6

[neu報告] 古都冬味風暴行

升級  78.58%

三星會員

香港打大風, 星期六(18號)下午出發前, 天文台話半夜颱風莫拉菲會最為接近香港,
到時話可能會掛8號, 咁樣咪同呢排上便D夜場天氣夠晒吻合囉.
之前約好D fd去冬味 , 本想縮腳, 奈何推不掉,   
只好抱著戰戰兢兢的心情出發. 唉, 嚴打之時還偏向虎山行…………..

都系果段時間在MGM的信封飯堂食飯, 現場所見, 沒有像平常的那麼旺…….  
都系果段時間進場, 發覺冬味入口兩旁DJ的數目比平常的小……..
入到房, 大家一侖9Up, DJ打完莊, 奇怪點解仲未見mami帶女進來. 遂叫DJ跟進……
又大約半小時後(大慨8點多), mami帶著囡囡進來, 全部都是公益金便服日, 沒穿公司制服,
但可食用的就…… 囡過數轉, 大多是豬扒充斥 ,
mami話這幾天很多囡囡都冇返工, 小左差唔多一半, 所以………
心諗, 咁又系, 我們驚YD  , D囡囡仲驚 , 依家咁概環境, 風聲鶴唳,
稍有質素及有餘錢的又點會返工搏呀?
最後, 小弟都沒有坐女 , 部份fd就揀到心頭好, 我說只有部份………...
除了公益金便服日, 光光舞, 估老婆,……等欠奉(都預左啦) ,
開心789亦冇, 如果要求, 正常的789就有……..

總括來說, 這趟古都冬味之行是極之無引 , 但在這大風暴的情況下,
在心理和生理上都早有準備. 在古都街上所見, 環境頗為嚴峻, 風聲鶴唳,
晚間經常看見有巡羅車往來, 冬味門外旁邊的一條路旁,
停泊了幾部拉上窗譧(晚上拉上窗譧,偶然看見窗譧有微動….) 的七人車,
外邊街沒有的士和白牌車停泊…….
SN都拉閘話內部裝修……
再系咁攪落去, 真系死得, 起碼D女和狼狗的失業率會急升,
而將會產生另一個社會的治安問題…………..

本來還有些感想希望和大家分享和討論,
但擔心會開罪某些方面,所以還是先考濾一下…

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
我地呢度是最自由,乜都講得嘅(唔包括政治)
今夕隕歿五星紅太陽,他朝揚起龍獅香港旗

升級  78.58%

三星會員

花花,收到,
咁我會著手,
盡量避免過於主觀偏激...................

升級  33.33%

三星會員

咁既風頭火勢仲敢上去,師兄果真夠勇!

升級  4.44%

二星會員

暫時休戰爭!!

升級  1.48%

二星會員

橫風橫雨都出動, 值得尊敬

升級  92.96%

二星會員

友情大於淫情呢...