winning11

查看: 5845|回復: 6

[silver koo報告] 一次不愉快體驗-陽光嘉年華休閒會所

升級  7.67%

三星會員

上星期五晚約左個師兄一齊上路,響羅湖區都試過幾間機場,師兄提議今次去試下d未去過嘅場,咁響口岸食完野都10點幾就行過去骨場接送車果頭睇下喇,都有好多間場sell客,師兄就睇中左一間,個知客仲sell得個場好好添,見佢港式都係$168,跟手又俾coupon又有誠意就去試下喇,等左成10分鐘先有車,上咗車就開始左呢晚嘅不愉快之行..............

坐車坐左大約15分鐘,去到紅桂路落車,停左響骨場門口,入到去接過手牌去沖涼,更衣室幾大,但locker好似得60個左右,沖涼房得10格,洗頭水,沐浴露都係國產貨,有乾濕蒸,沖完出大廳,大廳分開兩邊,一邊係對住樓梯口,好光猛,另一邊就行入d,比較暗d,但見暗果邊無乜位,就唯有坐樓梯口附近,坐低無幾耐就有個部長行埋黎問我地做咩式,又sell我地做d比較貴嘅宮廷式(無記錯係4個師傅工+中式$228),同佢講都係做港式把啦,再問清楚佢係咪可以響房過夜,佢好肯定話係,但係要12點後!ok!仲問埋要唔要按腳,見都係加多$10就做埋佢喇,跟住佢就去安排,但係由頭到尾都無意識幫我地舖條毛巾,真係%^%()##..............算,等左一陣就有個男人過黎問係唔係按腳................吓,我就同佢講要女技師,佢就好無癮咁去搵,轉個頭返黎話無女技師要等,咁都得....................算,個男技師就幫我師兄按,等左20分鐘左右終於都有技師,過程大約50分鐘左右,技術就一般,簽完小費再同師兄吹陣水,見都成12點幾,就叫人安排入房................

入到房趴左一陣,技師到左,瘦瘦地樣都叫ok,開始先按背,真係無咩力水,見佢又唔問我夠唔夠力就唯有自己開聲同佢講可以加d力嗎??佢竟然答我話你地都係黎呢度起機姐,都唔係想按摩架啦.....................嘩,小妹妹妳都得架喇,可以咁樣講野,之後d服務都唔慌會好得去邊喇,就同佢講咁妳幫我換過夠力水嘅黎同我按喇,佢就好唔順咁行左出去,幾分鐘左右黎左個比較肥嘅技師,心諗應該都好力d卦.................今次就好好多,按完後面到前面,起機過程都係咁上下,俾摸上但唔俾摸下..............搞掂左佢去洗手,返黎按多幾下就夠鐘,臨走仲提我要鎖好個門,good!果陣都差唔多2點,朋友過黎問我去唔去宵夜,順便再去下一個場,聽佢描述似乎唔係玩得咁開心................但係小弟真係好倦又唔係太肚餓,就話想瞓唔去喇,諗住師兄都係返房瞓啦................但係出面太嘈瞓唔到,無幾耐師兄俾SMS我話宵完夜又無mood,已經返緊香港了,oh no...........諗住第日瞓醒同佢再繼續去玩下添,算,照瞓..............終於都瞓到...............突然有人拍門,望下個鐘差唔多4點,開口睇下咩事,有個男部長同我講話唔夠房,可唔可以出大廳瞓??嘩,啱啱瞓到但係俾人拍醒,相信響呢一刻"慶"係一個人嘅正常反應,但係見佢又死晒狗咁樣又吊佢唔落,唉.............就算投訴完拎番間房都唔會瞓得好,算,唯有當自己黑仔,揀錯場囉.........但係小弟怕嘈,響廳一定瞓唔到...........只好死死氣咁走人,d locker仔好奇怪點解呢個時間會有人走???跟住同佢地講佢地都唔信,但係佢地見我塊面好黑所以都無咩出聲,落去俾埋錢,用埋coupon係$168($10按腳+$10tips),就問門口知客有無車返皇崗,佢話有,但係要等陣,轉頭櫃面就有人打電話,幾分鐘後有條睡眼忪忪嘅男人行左出黎,問我係咪坐車?原來係司機黎,之前唔知柄埋響邊度瞓喇,好唔願咁行左去開車,不過都問我點解會響呢個時間走人,同佢講佢都係唔信,我就同佢講你係正常人你都瞓緊啦,貪過癮咩..............架車差唔多出到大馬路,個司機電話響,要佢返轉頭載多2個客,可能又係同小弟同一命運都唔定,結果行左15分鐘左右,返到皇崗口岸,見師兄又走左,都已經無晒mood,唯有踏上歸家之路.............完

後記:整體服務唔得,由櫃面,locker仔,部長,技師都麻麻,一般大陸式管理,由羅湖去亦唔係太就腳,如果比較起黎好多機場嘅service,價錢,環境都優勝過佢..............各位覺得去唔去得過真係見仁見智,但小弟就一定唔會再去................

升級  2.17%

三星會員

不如叫鋒兄係friday報埋d場有幾多房間囉

升級  65.08%

三星會員

睇完c兄包膠都唔想去試

升級  42.17%

三星會員

訓訓下拍門叫醒轉地方訓,唔興就假。
好野,你係得既!

升級  7.67%

三星會員

原帖由 sksw 於 2007-10-12 09:38 AM 發表
深圳宜家啲服務真係差咗..............
"星期五"可唔可以出個 Bad List.
等啲師兄唔會唔見錢而仲係不愉快體驗............................

我都覺得呢個係一個好好嘅提議!!

對消費者,星期五本身,甚至d場都有正面影響,係三贏局面!!

升級  7.67%

三星會員

原帖由 y.l.chan 於 2007-10-12 01:07 PM 發表
訓訓下拍門叫醒轉地方訓,唔興就假。

相信好多師兄都會試過

升級  3.33%

一星會員

相信陽光俊園會好好多,特別係SERVICE方面