winning11

查看: 3460|回復: 3

[中國通報告] 東莞 夜場相機咪亂舉

升級  74.25%

三星會員

上 星 期 老 友 Peter 生 日 , 我  同Peter 放  工 就 出 皇 崗 , 上 大 巴 殺 上 常 平 。 撥幾 個 電 話 , 已 經 幫 搞 掂 晒 酒 店 、 食 飯 地 點 同 埋 是 夜  重 點 節 目 : 唱 K 加 攬 女 。 「 雖 然 前 排 東 莞 因 為 台 灣 買 春 團 單  搞 到 風 聲 鶴 唳 , 不 過 件 事  上 個 月 已 經 開 始 丟 淡 ,  家 星 期 四 、 五 、 六 上 去 , 唔 訂 定 酒 店 , 分 分 鐘 無 落  。 」
飲 飽 食 醉 , 大 夥 兒 就 按 計 劃 操 上 俱 樂 部 開 Band , 席 間 仲 搵  個 女 表 演 超 火 辣 Table dance  慶 祝 。 不 過 , 快 樂 時 光 俾 我  其 中 一 位 團 友 破 壞 , 原 因 係 Peter 拎  部 相 機 出  周 圍 影 相 。 最 先 係 坐 佢  個 女 向 媽 咪 投 訴 , Peter 唔 理 繼 續 拍 , 結 果 搞 到 保 安 到 場 要 Delete 晒  相 , 劍 拔 弩 張 , 氣 氛 仲 一 度 緊 張  !  雖 然 平 息  紛 爭 , 但 大 家 已 經 無 晒 癮 。
Peter係到好勞氣禁講 : 沙 嘴 、 中 山  場 都 係 咁 影 , 好 多 時 連 主 任 、 部 長 都 出  影 埋 一 份 , 真 係 估 唔 到 呢 邊  人 會 咁 大 反 應  !
我同Peter講: 「 呢 幾 年 東 莞 咁 興 旺 , 全 靠 娛 樂 場 所 帶 動 , 不 過 每 次 有 事 件 爆 出 , 例 必 掃 蕩 , 短 則 一 個 月 , 長 則 三 個 月 , 所 以 各 大 夜 場 已 經 有 晒 共 識 , 唔 會 好 似 深 圳 場 咁 做 宣 傳 之 餘 , 更 加 嚴 禁 客 人  場 內 , 或 者 同 囡 囡 上 房 之 後 影 相 。 頭 先 個 媽 咪 口 頭 警 告 已 經 好 客 氣 , 你 都 唔 知 死  。 」 下 次 大 家 上 去 蒲 , 真 係 唔 好 亂 咁 影  。

銀湖別墅區

升級  81%

三星會員

影前最好問准人地同意先好,
其一, 真係可能影響人地日後生意,
其二, 大家都會怕影相個位人兄係報社臥底.

升級  80.74%

二星會員

其實好多大場都唔比嘎

升級  71.48%

二星會員

小弟真喺唔明,啲白痴仔鍾意影囡囡相,然後放上網,有乜作用?炫耀完又有咩得着?