winning11

查看: 4179|回復: 3

不要縱容坐霸皇車D仆街

升級  6.67%

二星會員

依家係羅湖愈來愈多仆街坐霸皇車!

上星期有個想仆街跟我後面想衝閘, 我轉身一手張佢推返向後跟住大聲叫有人想坐霸皇車, 個仆街馬上向後退, 但行左十幾步回頭望個仆街又比佢衝到閘, 個仆街急腳行埋我身邊凶我話出大陸關小心, 我馬上大聲小7佢, 小佢為幾十蚊坐霸皇車威極有限啦! 佢見我大聱又馬上急急腳向大陸人過關果面走.

今日又有人想跟我後面想衝閘, 我係過閘前停低回頭望住佢, 不過呢個仆街就好有禮貌話"哥仔可唔可以跟住行呀!?"...我當然話唔--得跟住又大聲叫有人想坐霸皇車呀! 佢又馬上低頭回身走.....

以前都係間唔中先見到有人坐霸皇車, 依家多到數唔出, 其中好多係大陸人!

依家我以一個成實香港人消費者呼喚各位c-hing 不要縱容坐霸皇車d仆街, 如發覺馬上大聲叫...唔好比d仆街咁易過!

升級  72.83%

三星會員

新聞都有講過, 羅湖火車站好多人都係咁, 好多係water goods people.

升級  1.48%

二星會員

我都睇過新聞報導。另外, 而家上水站月台d水貨客好似當月台係散貨場咁, 好多人同貨~~~

升級  5.19%

二星會員

篇野響隔離台見過.....