winning11

查看: 3757|回復: 5

0202 - 0208 師弟手記 之 皇濕炸池 隨筆

升級  30.67%

三星會員

2 月上旬 , 竟然去了 四 次 皇濕炸池
今次將 四次 濃縮為 一次 報告

自從此場在皇崗口岸玩 88 元門票之后 , 簡直改寫了我的按摩消費方向
88 元 全包 , 啱晒我 D 縮骨骨精 , 現在反而越 dup 越平 , 仲可享五星級設施 , 真的冇得揀

頭 3 次 , 都是獨行俠 , 個人享受 , 小弟幾鐘意此場的港式按摩 , 幾專業 , 雖然難捉鼠 , 但我也不是太渴求 , 隨緣 !!
一般按完便睡至中午 , 最 Enjoy 就是醒來第一餐 , 可挑 粥粉麵 , 點心 , 最緊要是唔算貴又好食 !!

第 4 次 , 8 號凌晨 , 剛好也是星期日凌晨
友網 3 條 麻甩佬 李冰冰 , 費高 , 高人 call 我 , 話去皇濕
咁啱得咁橋我在過皇崗口岸 , 就在售票處等他們 , 他們剛由芙蓉搭的士過來 , 就是為左買門票
一行四人 , 再次到 向西村
是日已料到好多人 , 但又未叫好爆 , 只是找不到三連位四連位 , 孖位都好易找
是日原來是跑香港馬拉松 , 有 5 萬人跑 , 怪不得今天過關不是太多人 , 連骨場也有影响
以 5 萬人跑 , 關乎身邊 3 個人 , 已 15 萬人 , 有一成有在星期六日上大陸的習慣 , 已有一萬五千人冇上大陸玩
一次馬拉松唔只影响香港 , 深圳娛樂事業也會影响
大家在大堂 hea 到三點便各自入房
小弟就睇緊 有線電影台 , 播緊 七劍 , 越睇越好睇
估不到睇完已早上 6 點了 , 又是挑至愛的港式 , 點了前兩次的技師按
(港股買入 : 安寧控股 )
湖南妹 , 樣子不太差 , 全程推背夠力水 , 推 PAT PAT , 推齊南北半球 , 到大脾兩側時 , 還送了小小前列腺按摩 , 我心諗 , 會否有米奇奇遇記 ???
反身後 , 又是主攻大脾兩側 , 今次按前列腺時 , 更為直接
見咁鬼爽 , 叫她按多陣 , 看看會否出現鼠尾
按多五分鐘 , 見沒有動靜 , 我就直接開門見山 , 叫她幫我打出來
此妹回我例牌菜 : 對不起 , 我不懂 , 更加唔會出 ...........
唉 ...... 又一被搞慶的例子 , 放火唔救火
但我也不會強人所欄 , 如找她老正加點前列腺是絕對 OK 的
90 分鐘又到了 , 又霸佔房間瞓到下午
兩點幾 , 被冰冰叫醒 , 他們已在餐廳等開飯
費高走了 , 三支公叫了十多款點心 , 油菜 , 牛腩麵 , 淨水餃 ... 大家食到飽飽 , 都是 163 元
吃飽后 , 大家各自再 hea , 今天又識逢跑馬 , 家庭同樂團又明顯少了 , 冇咁嘈
hea 到 5 點左右 , 便去了

現在 88 元的門票攻略 已明顯收效 , 客量一天一天的多 , 好彩此場吞吐量大 , 才能應付
還有 , 此場已在香港的落馬洲皇巴站派傳單推廣 88 元門票 , 好快 , 福田的各大場也要面對此問題 , 惡鬥來臨了

現在的星期六日 , 要去真的要三思 , 無謂同人迫
平日 , 就不失為一個幾好幾開心的休息地方

四次去 , 共消費 1109 - ( 207x4 ) + ( 88x4 ) = 實付 633 元 , 平均每次 158 元 , 真係仲平過去中小場

四次消費單

師弟
2009 第 23   篇報告

升級  1.48%

二星會員

搞到我都想平日去一次添

升級  14.44%

二星會員

真唔真呀師兄.....這麼平

升級  30.75%

三星會員

老人家三月中甸会返香港走一轉,希望到時仍然有此優惠啦