winning11

查看: 33192|回復: 45

成[仁]之路-------( 十三集 公安局的 " 屍 " )

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
前章

各方好友你地好嘛?又是我呢條可愛型嘅蚯蚓仔出來同大家見面喇!其實小弟從小到大做咩嘢都末
成功過架,包括打支支啦,偷睇亞婆沖涼啦,連最基本嘅細佬鞠躬動作都做唔到架,你地話我是咪好冇用
呢,不過我都叫做讀過吓書,聼過一句說話,就是[不成功,便成仁],所有我一早就知道,既然我做咩都唔
掂,咁我要响社會上揚名立萬就只有一條路可行,個條就是[成仁路],不過,各位好友你地記得唔好問我
[成仁路]响邊喎,我會抦你地架喎,你地最好問李安啦,因為李安佢曾經話過任何一個人嘅心目中都有一
條[成仁路],所以各位最好都是自己參透吓啦,至於點樣成仁,同理咩叫做成仁,我真是豪無頭緒架,話晒
我都有中三咁高嘅學歷,冇理由唔明架,陰公囉,莫非我真是冇 x 用到咁,不過人總是有辦法嘅,正所謂窮
途末路未必是絕境,小弟讀咗中三就冇得讀喇,其實我覺得呢個是學術界嘅損失囉,你地話是唔是先?不
過好彩,小弟投入社會之后,終於從ching們口中知道成仁路是點行喇,原來就是搭幾蚊小巴去中旅社度
使三四百蚊攞番張歡樂咭去歡樂天地度做北上港男喇!!!

各位在本文章出場嘅好友,本蚯蚓是唔會向各位發放演出薪酬嘅,請放心

今夕隕歿五星紅太陽,他朝揚起龍獅香港旗

升級  11.92%

三星會員

Winning ◆11 哥◆

點解又有我份
警告︰完全に18禁無修正なので注意。

升級  51.83%

三星會員

原帖由 DustTillDawn 於 2007-10-5 11:45 PM 發表
點解又有我份

我都都左主角呀
警告︰本文章內容只適合18歲或以上人士觀看.內容可能令人反感.敬請留意

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
二       會談

自從上次神秘綠光事件之后,我地四個見親面都知道是有樣嘢末做架,不過
就冇人夠膽講出嚟,咁始終都要有個人肯開口嘅,大家應該都知,我面皮同條
JJ一樣都是兩吋(嗱,又是時候同大家講解吓,兩吋面皮就叫做厚,兩吋JJ就叫
做好 X 短),好囉,咪我講囉:
[老老實實呀,你班友仔,想唔想做返個男人先?]我問
[想呀!!!!]三條枌腸高聲地叫
[不過我地仲是老處喎,會唔會唔是咁好呀!!]小甸擔心地問
[理得佢吖,正所謂,美女廚房,破咗先講!!]極想破處的小十大叫
(你地又知唔知點解大大聲果個會叫做亞十呀?其實是咁嘅,因為佢十歲個年
已經識打支支架啦,仲教理我地點樣打,而且久唔久就會响我地面前表現,收
吓表現費咁啦,咁細個就識搵錢,我地為咗紀念佢十歲就咁叻,所以先叫佢做
亞十咋)
[有冇人有通勝呀?]一直都唔出聲嘅小釘問
[要通勝做咩Q呀?]不明所以的我問
[睇通勝,擇吉日,上咀咀,破老處!!]小釘斬釘截鐵地道
就是咁,我地決定八月廿十五日踏上神州萬里征途........

下回預告:兩大掹人客串登埸

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
原帖由 kam0215 於 2007-10-8 09:38 發表
god job keep it up

些些你,你都多啲發言啦

升級  11.48%

二星會員

睇通勝,去叫ge,師兄勁呀

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
三     召集戰友

上一集講到我地決定北上破處,我地而家要做嘅嘢,就是準備所需物品,如
歡樂咭,同理人肉地圖,不過話時話吖,諗番起其實個次真是好好彩,如果當
時我地唔是心靈合一決定北上,而我地是靈慾合一嘅話,咁就大鑊喇,呢個
故事做咗兩集就要改名做[四兄弟之連環串燒串連環]喇,咁就真是唔得你
死喇,好彩最后都冇發生唔開心嘅嘢,各位親愛嘅讀者,請放低你地所做緊
嘅嘢,讓我用一分鐘來感謝主吧,阿們!!!
首先,我地要搵一個有經驗仁仕帶我地去,因為我地連咀咀响邊都唔知,我
地四個不約而同地想起一個人,佢就是[小勝]喇,點解會搵佢,梗是有原因
啦,因為佢最近終於FOC咗喇,佢話識咗個洗腳妹,佢約咗個洗腳妹出來兩
次,只是用咗三百幾蚊吃喝玩樂,洗腳妹已給佢dill了,你地話喇,是咪唔可以
唔搵佢先,重有最緊要嘅一樣嘢是咩呀,就是佢中咗六合彩吖嘛,同佢去玩,
話唔定佢請理我地食飯呢,點計都有jackso嘅,好,即刻打比佢:
[小勝呀,你可唔可以帶我地去咀咀呀?]
[吓,你地處嚟架喎,我責任重大喎]
[唔怕啦,我地就算俾啲女強姦,都唔會怪你架,帶我地去啦]
[好啦,反正我都是時候上去玩吓喇,咁幾時呀?]
[八月廿五日,冇問題嘛?]
[就咁決定啦,到時唔好唔去呀!]
小勝加入咗之后,我地北伐嘅信心大咗好多,但是我地覺得仲末夠,所以我地
想搵多一個師傅級仁仕,而目標人物就是小十嘅同事,一個神秘莫測,來無蹤
,去無影嘅男人------9哥

下回預告:一個苦心經營貼圖區嘅男人又會是點嘅呢

升級  11.92%

三星會員

Winning ◆11 哥◆

原帖由 飛花亂愁腸 於 2007-10-10 23:31 發表
我終於等到喇,感動中

咁你要快d入戲肉啦,學埋d電視戲係咁dum戲,觀眾會轉台ga
警告︰完全に18禁無修正なので注意。

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
原帖由 DustTillDawn 於 2007-10-10 23:34 發表
咁你要快d入戲肉啦,學埋d電視戲係咁dum戲,觀眾會轉台ga

我嘅存稿都是上路前嘅嘢

戲肉個度.......我末諗到架 ,話晒成十年,記憶太模糊喇,又唔知點老作好

升級  51.83%

三星會員

原帖由 飛花亂愁腸 於 2007-10-10 11:41 PM 發表
我嘅存稿都是上路前嘅嘢
戲肉個度.......我末諗到架 ,話晒成十年,記憶太模糊喇,又唔知點老作好

最緊要精采
警告︰本文章內容只適合18歲或以上人士觀看.內容可能令人反感.敬請留意

升級  45.33%

三星會員

寫得唔錯,謝謝

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
四      亦帥亦友

由細到大我地都是目中冇人嘅,無論是咩人,我地都只會叫佢地做粉腸呀,
七頭呀等等嘅代名詞,得 9 哥一個是例外嘅,因為我地一直都視 9 哥為
高手前輩好朋友, 9 哥真是對我地好好架,佢因為想我地有足夠嘅安全意
識,佢仲好認真咁响我地面前示範點樣用安全套,呢啲朋友去邊到搵呀,我
諗你地真是搵唔到囉,咁我地破處咁大件事點可以唔搵理佢呀,而且小十
仲同 9 哥一齊响貼圖區做嘢,咁一於叫小十打比佢先:
[ 9 哥呀,亞十呀]
[嚇!!!!咩十吓十吓話,大聲啲]
[唔是十吓十吓呀,小十呀]
[啊,果個成日睇完我啲貼,睇到挂往打支支,打到唔出聲果個呀]
[是呀,咪我囉,冇,我地想搵你去咀咀之嘛]
[嚇!!有冇意向我地咁多個玩嚇群交啫??]
[ 9 哥,你都鬼馬喇]
[玩嚇之嘛,我刀未試過架!]
[珍後生要試吓喇]
[咁幾時四條友一齊搞嚇佢咯!!]
[你諗往四打四,定是四打十二呀, 嘩,十六P喎]
[四個好咯!咁搞法出咗刀未到自己架!!]
[你唔使擔心,我好快嘅啫]
[三分鐘??你得唔得呀??]
[我得頭五秒架咋,唔好玩往啦,你是咪同我地去架]
[玩嚇啫,冇問題,到時打比我啦]
(以上談話內容是我和 9 哥嘅真實對話,想不到 9 哥擁有普京咁嘅面孔,骨子
裹卻淫得好似出奇蛋咁可愛)
大軍名單:9 哥,小十,小釘,小勝,小甸,小蚯
行動內容:以救國為志願,以扶助女胞為己任(實則是破處)
行動日期:八月廿五日,唔是你死,就是我亡
地點:港男精子集散地------咀咀
家陣所有嘢都準備好晒喇,現下只須靜待個日嘅來臨.............

下回預告:人生中第一個進退兩難嘅決定

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
最近兩集真是差咗啲,我自己都唔滿意,希望跟往嘅故事,
我可以發揮得好啲啦,本來 9 哥同大勝我冇諗過出,不過我
又想玩大啲,可惜效果唔是咁好,我是想用多小小嘅人物去
帶出佢地嘅決心,睇理落去你地就明架啦,如果我寫得好嘅話.........

升級  61.85%

二星會員

嘩都好似好長篇啫... 四集都未入肉~~
anyway 加油~~
不過之後唔好同入邊所講..."我得頭五秒咋"咁就結尾好喎~~ 哈哈~~

升級  61.85%

二星會員

嘩.... 內容好..... 身同感受呀.... 次次都係咁....一個二個放飛機~~
唔通真係口吹就無敵.... 細佬就死寂....

咁大廣告??!!.... 係咪邊區都送架??!!

升級  3.17%

三星會員

得番三劍俠上路, 仁唔出乜野花樣架喎
大勝=鋤大姐
其他分身與我無關

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
原帖由 ki00169 於 2007-10-19 19:54 發表
嘩.... 內容好..... 身同感受呀.... 次次都係咁....一個二個放飛機~~
唔通真係口吹就無敵.... 細佬就死寂....
咁大廣告??!!.... 係咪邊區都送架??!!

你對仁小釘有性趣

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
原帖由 大勝 於 2007-10-19 23:06 發表
得番三劍俠上路, 仁唔出乜野花樣架喎

真人真事架,不過果陣本來是五個人嘅,最后真是得番三個咋

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
原帖由 kgb911 於 2007-10-21 14:10 發表
廣,深,東有人刀唔知寫過幾多咯!!不如遠D,同你去肇慶咯!!點睇??有冇膽咁吖??

要睇時間喎

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
七       膽小鬼

响我地決定北上呢一個多月真是十分之慢長,到最后一刻先發生咁多變數,
不過點都唔會影響我地三個破處嘅決心
幾經辛苦,三條小仁虫終於通過咗羅湖口岸,當佢地一過咗關,就好似其他北
上港男咁,一支箭咁標去的士站,希望乘坐陸地上最快嘅交通工具(徐咗紅van),
用最短嘅時間到達呢次行動最終性戰之地------咀咀
廿十多分鐘車程過去,一到步,我地便依照 9 哥個本天書去做,而第一步就
是------租酒店(各位唔好問我點解去咀咀要租酒店先,當時我真是唔知,睇完
個故事你地就明架喇),之后我地就去咗迴旋處付近嘅一間賓館(荔園左右啦),
我地租房后,三個小朋友一齊在房間裹決定睇完[假意]呢套電視劇就落去盤
絲洞,其實我地根本都唔睇呢套嘢嘅,只不過是大家都冇膽之嘛,半小時后,要
面對嘅始終都要面對,點知一落到樓下,小蚯就話不如食啲嘢先啦(都是個句
冇膽囉),咁好喇,又去食嘢啦,食完嘢都已經十一點多了,我地一步出餐廳門
口,就見到......
[嘩嘩嘩,咩料呀,咁多女嘅] 小蚯
[你睇清楚啲,是好多傷港男人同好多女胞一齊呀] 仁小釘
[是喎,呢個真是一個奇景喎] 小十
[一啲都唔奇,咀咀是咁架喇,靚仔] 一個項着大肚子的男人搭訕地說
[做咩呀,亞叔] 仁小釘想保護我地說
[我知你地想搵靚女,所以我想介紹啲靚女比你地識啫] 項着大肚子的男人
[吓!!!!!]  三人同時驚訝地叫

下回預告:究竟呢個項着大肚子的男人點解佢會知我地想點呢,而佢又會是咩人呢???