winning11

查看: 3383|回復: 4

內地女友走佬疑雲

升級  78.58%

三星會員

唉…同大陸女友行左兩年,原來佢地可以走得無聲無息

原來係咁
.
事件發生係由星期五晚開始,當晚正與團友舉杯暢飲之際,收到我朋友嘅一個電話。
..

FD:喂…兩隻野去咗邊?
ME:應該放左工係屋企喇,你無打比佢地咩。
FD:唔係喎,我宜家係屋企,兩姊妹都唔係度,電話又打唔通…
ME:係咩,我試下打比佢地…130xxxxxxxx兩姊妹嘅手機都已關了…

因為,認識左兩年,知佢地做事好有交帶,完全未試過咁嘅情況。
當時我慶起上黎胡思亂想加上飲大兩杯,發左個自己都覺得好--型嘅SMS比佢…
..
ME(SMS):要分手嘅,就同我講聲,唔好一句唔講就走左去。
5 mins…
GF(SMS1):老公…事情唔係咁…係因為我阿嬸暈左,宜家同阿叔係福田醫院,情況一好專我就飛車返黎,我好需要你…
5 mins…
GF(SMS2):老公…你有無帶鎖匙,如果無或者先去按摩等我…或者打比fd叫佢開門,我好快番…
5 mins…
GF(SMS3):老公…我呢度訊號唔好,所以打唔出亦接收唔到電話,只能發短訊比你…我好快就返…

當時已經11:30,o係收呢幾個條短訊期間,佢嘅電話同樣是無法接通…之後,亦無再接收到佢地嘅短訊…

當晚我約埋我個FD出黎宵夜再飲,研究點解兩姊妹無原無故會失縱,得出嘅結論係….
1,同外面D仔係出面飲酒,飲到醉晒唔識返屋企仲比人---埋。
2,睇完阿嬸急住返黎,發生交通意外或其他意外。
3,以後唔會再返黎,可能比人高價包左,一走了之。
.
最後,我地揀左4,回家瞓覺,因為已經好眼瞓,聽日再算。
星期六,我同我個FD係屋企等回音,由朝等到晚,大婆等七咁,最終都係無佢地消息,心唸,兩個小男人已被人拋棄了。認命吧!
.
失戀,當然要去發洩一下,我地當晚帶著失落又擔心嘅心情,再踏沙咀,亦同時,我好幸運咁MARK左一件一見鳩硬嘅囡囡,翻版泳兒,記得當晚打車輛係多過唱歌,個晚唔知醉定係淘醉,我大膽到帶佢返屋企過夜,我FD亦是,返到去,就同囡囡係原先唔係呢個女人瞓嘅床上 。
.
星期日了,我要回港交人,我FD自由身,決定留多一日等佢地返黎,因為計算過時間,今晚係佢地執野走,賣家電,賣家私嘅最好時候,因為呢段時間我地通常已回港,亦因為咁,我FD唸住見佢地最後一面,給個交代…

星期一早,接到FD電話,知道孖女仲未回家,已知唔係去咗玩咁簡單,多天失去聯絡,連工都唔返必定有事發生,叫我上去幫手尋人。上到去我地將全房返轉,電話簿,護舒寶,全部剿晒出黎,決定聯絡佢地家人… 阿叔,阿嬸,細妹細佬,姑姐姑丈,全部聯絡晒,仲約埋出黎見家長…最終知道原來佢阿嬸無暈過…即係佢地講大話…

點都好,搵人要緊,阿叔猜測 ,臨近國慶,好多濕9公司都會被查封。可能公司出咗事,決定踩上公司睇下…
原來真係比人封左… (估唔到一份文職,打電話做市場調查嘅工作,都屬於違法)
最後得知,原來佢地包括12個員工比人押左去龍崗羈留中心扣留左3日多…
原本佢地仲要再押去上海查問…好采得到有力嘅姑姐,打左一個電話,就將個12人,即時釋放。
出到黎,女友即時打番比我報平安…唉…唔講大話…咪唔使受苦囉…

升級  93.5%

三星會員

此乃內地囡囡嘅本性!同佢哋一齊就要學識包容佢哋嘅所有嘢!
我希望有一個像<五星物語>中,擁有比人類對愛更為執著,更為堅守的fatima...!拉克西絲"ooh!...master...!!"

升級  34.33%

三星會員

成件事都係條友自己諗多左,再聽埋無謂嘅意見!
佢同條女2年,條女係點嘅人應該好清楚!
郁下就話人地媾仔﹑比人包左﹑走左佬.....
咁驚條女走,即係佢平時對人都唔多好啦!

好喇! 到冇事喇,仲要話條女好呃鳩佢!
點解佢唔諗下,條女講大話都係唔想佢擔心呢?
如果條女咁唔值得相信嘅,咪唔好同人一齊囉!

成件事佢都好似冇覺得自己有唔啱咁款,
喂! 到最後偷食果個好似係佢自己喎!

升級  81%

三星會員

所以最好就係同D女次次清, 唔好放感情! 雖然好似冷酷左D, 但最少保護好自己先!
你自己問心, 呢幾日係唔係好唔開心, 個心又 15/16呢?

升級  96.08%

三星會員

件事都有啲離奇??
多啲溝通囉!你若果對佢好,佢唔會舍得離開你的.
今次屬個別事件,無事嘅!!!!