winning11

查看: 1389|回復: 10

老身歡仔半日行

升級  11.92%

三星會員

Winning ◆11 哥◆

基於某些原因,本來細佬從來唔係遊區出帖  ,不過今次破例  

話說細佬個晚係7仔個生日party度  ,飲--大咗 ,真係好--大,先多謝某幾位師兄照顧,不過有幾大真係唔好再提啦,唉...  

但係飲--大咗,有樣好--大鑊ge嘢發生係我身上,就係一落樓就發現無--咗個銀包,仆街   

d身分証,信用咭等等都唔見--哂,最--大單就係連”歡樂咭”都無埋,乜嘢係歡樂咭,咪回鄉証囉,我哋d單身貴無咗張同胞咭仲有咩歡樂可言呀,唉...

今日出依個帖係敎大家如果唔見無身分証同回鄉証應該點做.  

如果唔係好似我咁,一落樓就撞到架警車 ,大家根本係唔需要報警ge,因為唔係比人老笠打刧,佢哋肯去幫你搵返個機會係等於零,不如爭取時間做其他嘢好過啦.  

如果你哋好似我咁又唔見埋信用咭同個人八達通,第一件事梗係打佢cut咭同cut8仔啦  

身分証同回鄉証其他你去入境處同中旅社填返張紙就可以  

不過今日係介紹大家點搞返張老身同歡仔,其他嘢就唔多講啦  

首先大家千奇千奇唔好信個d網上預約呀,話說我星期日唔見,睇睇,老身最快個間都要下星期二先有期,中旅都不煌多讓,唔信大家自己去以下網址睇睇啦
身分証 http://www.esd.gov.hk/ga/id/chi/default.asp
回鄉証 http://www.ctshk.com/passport/bookrep.htm
咁你話我哋d愛國者點可以等咁耐先得ga,咪今朝攞半日去搞搞,細佬就今朝9點正去咗官塘個入境處攞籌,攞到9:45個輪,點解去官塘,貪佢入境處同中旅兩間嘢好近行十分鐘就到.  

攞咗籌,比佢張紙你填,個張係遺失聲明信咁上下,跟手去食個快仔 ,係早餐呀,食完返去counter排隊就剛剛好,跟著就會印張申請表比你填,張表係網上都有自己睇.填完就等二十分鐘 左右入去影相同打指紋,之後再去一個等待區等d有制服ge officer同你再confirm d 資料一次同出張臨時身分証(行街紙)  比你不過就要先比低$335  ,搞掂望吓個鐘剛剛11點 .其實如果巴打心急d可以早少少去排,我見有d人十點搞掂走得.不過就唔知佢哋幾點去排啦.25號有証攞啦  

跟著馬不停蹄,行去中旅,依邊爽囉都無人排,攞咗飛比又咗張表你填,又係申請表同遺失聲明啫,跟手去影相同影印兩張a4紙ge身分証,當然我唔會咁老襯係中旅影啦,2蚊張影印同40蚊相  ,我行入商場影相都係加埋三十蚊零五毛  .十蚊唔比佢,因為一陣有用,一陣先講.  

等五分鐘攞咗相同影印返中旅,原來己經過哂 ,睇吓人哋祖國做嘢快手幾多呀: : ,走去counter同靚女 講係咪過廟,佢話係,不過二話不說即刻同我搞(証),咪心邪呀.一分鐘唔駛,搞掂,又比$560,比返張攞証咭你走得.望吓隻表都係11:30,安樂哂 ,其實如果巴打心急可以做快証3日有攞,不過我見反正都要等老身(唔係就要攞passport過關)咪唔攞,當罰吓自己下次唔好飲咁大  ,不過中秋就要係香港過啦  ,因為27號先有証.  

全程半朝搞掂  ,今次真係攞嚟攞  

後話,點解唔係中旅影相,因為大家都知個d即影即有質素好差  仲無得簡 ,去商場影比兩張你簡 ,我見張相仲有處理過,面上d豆豆都無咗 ,咁正梗係去買埋張底片,都係加十蚊,你話去邊到影呀巴打  

我27號之後又一條硬漢啦

警告︰完全に18禁無修正なので注意。

升級  78.58%

三星會員

第一. 頂左先

升級  78.58%

三星會員

甘 Dust 兄, 27號後要唔要慶祝下, 你重獲張歡樂咭阿?

升級  78.58%

三星會員

甘27號前, 你的身理需要咪點阿? 找五姑姑?

升級  93.5%

三星會員

玩到唔見哂啲嘢真係好慘......!!!(>o<)
我希望有一個像<五星物語>中,擁有比人類對愛更為執著,更為堅守的fatima...!拉克西絲"ooh!...master...!!"

升級  50%

三星會員

老丁出帖, 頂頂佢先

升級  98.15%

二星會員

好精要呀,推呀~~~

升級  3.17%

三星會員

原帖由 DustTillDawn 於 2007-9-14 11:55 PM 發表
唔怪得你得單嫖獨賭啦  

唔使怕人地講"大話"呃我嘛...  

升級  11.92%

三星會員

Winning ◆11 哥◆

原帖由 大勝 於 2007-9-14 23:57 發表
唔使怕人地講"大話"呃我嘛...   

可以同佢斗luvky嗎
警告︰完全に18禁無修正なので注意。

升級  3.17%

三星會員

原帖由 DustTillDawn 於 2007-9-15 12:00 AM 發表
可以同佢斗luvky嗎

我飲醉酒冇晒儀態又亂講野架, 有次飲醉左去浸浴池, 我竟然當眾話: "本少爺一齊去Happy不嬲唔帶袋", 嚇到成池人走晒, 笑--死我  

升級  51.83%

三星會員

原帖由 大勝 於 2007-9-15 12:09 AM 發表
我飲醉酒冇晒儀態又亂講野架, 有次飲醉左去浸浴池, 我竟然當眾話: "本少爺一齊去Happy不嬲唔帶袋", 嚇到成池人走晒, 笑--死我   

走果班(包括我)
警告︰本文章內容只適合18歲或以上人士觀看.內容可能令人反感.敬請留意