winning11

查看: 3975|回復: 9

致吸毒團團長、團友書

升級  31.25%

三星會員

我覺得某台有個現象好奇怪囉,直情係hi野合理化、公開化、日常生活化……索 K、hi丸,就好似朋友社交既一種媒介:「喂,整支煙仔呢!」究竟,係d毒品團長marketing手法好呢?定係時下既年輕人已經完全走向兩極?一係醒到九歲讀大學,一係「七」能到將引你升仙做道友既人做好兄弟?憂患與共!真係好能荒謬既思想!!!

升級  56.67%

三星會員

我就覺得無所謂囉,佢要死唔俾佢去死咩??反正而家全球人口爆炸,資源緊張,索撚到死都係一件好事黎既,不過記住柄埋一邊死囉,口吐白沬再加口水鼻涕一齊流果隻死相,嚇親人就唔係甘好啦

升級  56.67%

三星會員

唔殘忍.....安樂死呀!(流住鼻水,嘴角一沬白泡....幾撚型呀,車頭相用呢個造型都可謂突破啦,型住黎死!)

升級  93.5%

三星會員

你玩藥,藥玩你!真係唔好亂試...後生時候唔識死,大個後諗番其實好戇居...
我希望有一個像<五星物語>中,擁有比人類對愛更為執著,更為堅守的fatima...!拉克西絲"ooh!...master...!!"

升級  45.33%

三星會員

原帖由 fatimaman2002 於 2007-8-31 01:22 PM 發表
你玩藥,藥玩你!真係唔好亂試...後生時候唔識死,大個後諗番其實好戇居...

我驚大個,已經唔識諗

升級  34.33%

三星會員

原帖由 sksw 於 2007-8-31 02:46 PM 發表
唔洗講咁多喇
講都無用(琴日電視新聞中的青年說:我唔信會有事的.
由得他(她)們自己選擇啦.............................

其實大家知唔知點解8仔要搞到,唔夠18歲唔比入呀?
咪就係驚D靚king,hi野唔識停,hi 撚死囉!
間場唔係擔心佢地喎! 而係驚D細路死響入面麻撚煩咋!
都岩既! 人地做生意架嘛! 死就唔該行遠D,咪鳩累人啦!

升級  48.67%

三星會員

警 搜 查 娛 樂 場   兩 日 拘 捕 19 人
少 年 濫 藥 轉 戰 K 場
【 本 報 訊 】 暑 期 即 將 結 束 , 旺 角 警 方 針 對 青 少 年 濫 藥 行 為 , 展 開 一 項 名 為 「 移 山 行 動 」 的 大 規 模 行 動 。 過 去 兩 日 , 警 方 已 先 後 拘 捕 19 名 涉 案 男 女 , 其 中 一 半 是 16 歲 以 下 的 青 少 年 。 行 動 至 今 晨 仍 在 進 行 中 。

負 責 今 次 行 動 的 包 括 旺 角 警 區 特 別 職 務 隊 、 反 黑 組 、 情 報 刑 事 科 及 機 動 部 隊 人 員 。 由 前 日 開 始 先 後 突 擊 搜 查 過 區 內 多 間 娛 樂 場 所 , 共 拘 捕 了 15 名 15 至 47 歲 的 男 女 , 當 中 有 約 10 人 是 在 遊 戲 機 中 心 拘 捕 的 16 歲 以 下 青 少 年 。

濫 藥 青 少 年 轉 移 陣 地
消 息 稱 , 由 於 西 九 龍 區 索 K 場 , 在 警 方 掃 蕩 下 紛 紛 結 業 , 不 少 濫 藥 青 少 年 另 覓 場 地 , 轉 至 區 內 的 卡 拉 OK 或 遊 戲 機 中 心 濫 藥 。 警 方 為 免 該 等 場 地 成 為 青 少 年 濫 藥 溫 床 , 銳 意 打 擊 。
另 外 , 在 昨 日 傍 晚 , 警 方 根 據 情 報 在 彌 敦 道 707 至 713 號 一 間 藥 房 門 外 埋 伏 , 發 現 一 名 23 歲 男 子 剛 從 藥 房 購 物 出 來 , 形  可 疑 , 埋 伏 探 員 於 是 上 前 截 查 , 在 其 身 上 搜 出 兩 樽 咳 藥 水 。 警 方 以 「 未 有 妥 善 管 理 第 一 類 毒 物 」 罪 名 將 他 拘 捕 。

搜 藥 房 起 大 批 咳 藥 水
警 方 再 進 入 藥 房 搜 查 , 發 現 三 名 職 員 正 在 包 裝 和 混 和 咳 藥 水 , 當 場 撿 獲 120 公 斤 已 混 和 的 咳 藥 水 、 20 樽 已 包 裝 的 咳 藥 水 、 120 個 空 樽 和 一 批 包 裝 工 具 , 警 方 以 「 未 有 適 當 監 管 及 處 理 第 一 類 毒 物 」 罪 名 將 三 人 帶 署 調 查 。

升級  48.67%

三星會員

原帖由 blok 於 2007-8-31 04:54 PM 發表
咁鳩殘忍....

拖佢出嚟切啫!!!!!!

升級  0.67%

三星會員

on 99 死靚仔~~~~~
hello

升級  11.48%

二星會員

都唔明依家d新一代點解咁鍾意high野