winning11

查看: 4334|回復: 5

深圳打劫

升級  45.33%

三星會員

4 月 30 日晚終於遇上 - 被搶劫。

我和另一個朋友從東門,經湖貝路走去樂園路那邊,忽然背後有人在後面抓著我的衣服,我不以為意的向後回望,只見兩個爛仔說我像昨晚在 838 插人女友的粉腸,我當然說是認錯人,但他們不理,說要叫多幾個人過來看清楚。我已經心知不妙了。

在大路上等了半小時,兩個爛仔一直監視著我們,最後其中一人說他朋友很忙,叫我們到他朋友家附近去。我心想,也好,可能去多人一點的地方。誰知,竟是轉進去文化公園後的村屋的後巷,路上只有一點點光,巷也是窄得只容得下一個人。我們都知道這次兇多吉少。後來叫我們上樓,又搜我們身,叫我們把電話、錢包放進我朋友的 Agnes b袋內,身份証可以拿出來,之後叫我們袋放樓梯,要我們自己上去找他們的朋友,白痴都知我們上去後袋一定會被拿走,但有什麼辦法呢?唯有照做,上到去果然是沒人應門,然後下去時袋真的沒有了。

升級  77.04%

二星會員

深圳治安真係好差, 全國之最.
你有冇報公安呀....雖然報都冇用....

可悲的中國治安....節哀順變.

升級  35.17%

三星會員

重要陪人等半個鐘 ! 真係服左佢兩個 !
做人咁鬼 " 順攤 "
唔打劫你地都唔得啦 ! 果兩個賊真係好眼光 !

升級  81%

三星會員

2 對 2 都唔敢反抗,
唔打劫香港人, 打劫邊個喎,
等第時, 一個打劫十個都似...唉

升級  42.17%

三星會員

睇晒成段野,邊度有劫o者? wah!
好野,你係得既!

升級  46.67%

三星會員

呢2個咩人來架,咁聽話既,真係要介紹俾我識呀...