winning11

查看: 4539|回復: 4

大陸妹共通點-笑很死

升級  45.33%

三星會員

小弟在大陸十多年,见女如恆河沙數,大陸女人以下行為舉止,你冇奶油未見過:
---食飯除咗識叫王老吉外,根本唔會諗到其他飲品,如果正當女仔去酒店飲嘢,掉,90%會叫西瓜汁
---如果你識咗條女第一次約佢食飯,佢多數會無厘頭九帶多條女出嚟,不是家姐就是表姐,掉你老母邊樹會有咁能多親戚 ,然後兩條臭四會帶你去佢想吃的地方,撓着手,講着家鄉話,你就好似路人甲隻狗一樣跟住佢地行
---佢地嘅"好近遮"起碼行二十分鐘,你嘅"好近嘅五分鐘",佢行到第三分四十秒就會話:"還有多遠呀?好累呀!"
---樣樣嫌三嫌四,可憐自已住的地方連洗衣機雪櫃都冇---濺能格!!!
---出街,行到冇力就踎底擺個疴屎馬食煙
---如果你同大陸女人瞓過,不論是人是雞,早上擦牙時,你多數會聽到:cur..cur...cur....cur...............滔...........!(小弟讀得書少,真係諗唔到"cur滔"中文點形容 ),點解大陸同胞特別多痰嘅 聽到真係天仙到作嘔
---一年到晚,不是死老豆死老母就是家姐入廠細佬撞車---真喺慘過梁天來!!!
---大話連篇,不過都是歡場十大謊言,你聽到只會kit一聲,你有冇聽過半夜亞媽煮飯切親手指要即刻去探佢,咁又係,切親手指多數係情況危殆,要送入深切治療部
---見到錢,双眼發晒光,我比張冥通銀行五千萬佢,開心咗幾日
---買件值一百蚊嘅衫,比人讚兩句,講价減到九百四,仲猛話:好便宜啊     
---成日揸住個膠袋,掉你老母嚇死人咩
---如果有人話搽屎會美容,佢地都會試
---日日打牌,上網鬥地主,做人毫無意義
---買碼(香港六合彩)如痴如醉,成日話有內幕貼士,賭注又大,難道監場那班太平紳士出術
---男女關係:easy come, easy go.......................................................................今日好愛你,聽日唔鳩睬你
---你見過幾個大陸妹有銀包
---麥當奴好D定肯得基好D???答案:肯得基
---日本菜廣東菜韓国菜福臨門四季酒店好唔好食.......唔好,冇刺椒冇味...................我shit

兄弟們,如果你覺得大陸仔又污漕又樣衰,你攬住過條大陸妹也只是美化版而巳!!

升級  35.17%

三星會員

雖然呢 d 情況的確係有 , 但唔會係大多數囉 !
我始終覺得大陸女仔好過香港妹 !
好多大陸女仔思想好純真 , 佢地做人好簡單 , 其實咁咪重好 !
做人複雜得太耐會好辛苦 , 有時同佢地相處有一種好舒服既感覺 !
呢 d 生活哲學我反而要跟佢地學習 ! wah!

升級  1.48%

二星會員

文章幾有趣,有D講得又幾正確。
偉大祖國除左公認係「世界工廠」,仲係「世界人肉市場」!

升級  63.33%

一星會員

一樣米養百樣人,中國人咁多,點樣人都有。不能一慨而論!

升級  4.25%

三星會員

有很多都說得很對。。但有無考究過點解佢地會係甘呢。。有d我都好想知。。比如點解無銀包啊。。點解要痞係到啊。甘。