winning11

查看: 4701|回復: 7

踢爆囡囡令港人沉船或行騙技倆

升級  79.26%

二星會員

外表好快樂,童話故事嘅開始
可以令你忘記,你工作,舊愛,金錢都唔在乎
歡場無真愛,我諗各位出得黎玩嘅都聽過。
好多人吾解,大陸人所有嘅都係衰!(都係c奶話)
我又覺得未必係
但係有好多時,你動情之前,要清楚點解佢會黎到廣東省

有計劃行騙1:

令你覺得佢有小小鐘意你(例如請你食飯)
一開頭唔多洗你錢
感情依依不捨,快熱快冷(令你心掛掛佢..)
假正經,令你覺得你有極大成功感(同你做完之後,話:其實我平時唔會...)

有計劃行騙2 :

佢會做樣比你睇佢唔係貪你錢同你一齊
唔使開口,高技倆令你俾錢
或者做樣比你睇 因為你同佢一齊 以洗哂錢

外省妹分析:

多數都係比較窮嘅地方黎搵錢
佢地真係為左錢先會黎廣東 所以貪錢程度係5粒星!
發覺有唔對路就應該立即放手,否則後禍無窮!

精彩意見aw60:
出來玩最緊要自己清醒, 讚美的話聽了便算, 歡場無真話, 自已也常常跟囡囡講大話啦. 大家是金錢交易, 無拖無欠, 不要貪吃免費餐. 我記得一個囡囡跟我講過, 出來做是為錢, 不收錢的囡囡更要小心, 很可能衹是行騙手段. 不要以為自己是大情人.

精彩意見dakin:
總之上面D女(文員,小姐,骨妺,服務員,收銀員,知客,部長)都要小心,因為佢地D大話真係講到好似真一樣。+個裡面有九個都係大話精。

最精神意見WALLK
頭腦清醒D,唔好以為自己係情聖!
D女講嘅野,讚美嘅說話,聽左就算,
事事三思而行!

精彩意見henry7707:
仲大大大部份系演技派,我N個朋友成日同我嗌交都唔聽我話最後都奶野,我系大陸曾經做過七年野,咩都見過,我七年經驗得出以下真言:
唔好扮情聖,唔好扮耶穌(打救世人),唔好扮有愛心,唔好開口埋口話自己系香港人,唔好扮有錢,最重要..玩下好啦 easycome xxx 佢地唔會同你做人世架~~~~醒D

大陸妹迷倒男士招術
◎打溫馨牌:煮飯給男人吃,留下男人的心。
◎小鳥依人:逢事千依百順,讓男人覺得與老婆有天壤之別。
◎慰藉心事:台商工作和家庭壓力大,細心聆聽男人的牢騷,適時給予安慰。
◎掩飾無懈可擊:大陸地方遼闊,即使要調查女方家庭背景等也未必能成功,女方只要稍為施點甜言蜜語,男方易被蒙在鼓裡。
@欲拒還仍: 扮上菜, 等人覺京貴

春風路 中元街

升級  1.58%

三星會員

so ture ! but human makes mistake , it,s easy to say then done !

升級  71.48%

二星會員

港男太空虛,一上到大陸遇到咁溫柔嘅女仔,有時好難咁理智。

升級  79.26%

二星會員

贊同
有d香港人好闊佬
條女吹捧他
他就給好多錢給條女
春風路 中元街

升級  74.25%

三星會員

精神病人都可以愛人
何況我只不過有愛滋係身
i know what i am doing
銀湖別墅區

升級  35.17%

三星會員

真心真意卻換來冷嘲熱諷 , 不斷既遭受欺騙 !
背後比人話傻西 , on 9 仔 , 水魚 , 自作多情 !
點解人性要黑暗至此 !
自私 , 貪婪 , 無情無義真係大陸女仔既本性 ?
真情付出卻俾人不斷又不斷地玩弄 , 你玩我我玩您 !
不斷又不斷爾虞我詐 , 而家既世界就係如此涼薄嘛 ?
定還是呢d先係而家既遊戲規則 ?
想唔通 , 睇唔透 !
沉淪又沉淪 , 墮落又墮落 !
傷心又傷心 , 失望又失望 !
世界上好多野無止境地重複著 !
最可笑既係全部都只是人為而已 ..............

升級  74.25%

三星會員

其實愛情真係5好玩人
人地認真 and 本身個人純情的話
自殺都有份
銀湖別墅區

升級  74.25%

三星會員

純情的人給人玩
就算5死都會想過自殺
重之好苦
我成日都講要玩搵出來玩個d