winning11

查看: 4621|回復: 9

[指壓投訴/負評] 負評:[takey] 偷埋偷埋真係唔少時間·Ann

升級  11.17%

三星會員

太子Ann

8月某日有幸試到,ANN望落去幾後生,目測2尾3頭,相頭很一般,肥妹仔身形,主動事後簫,同佢講貓經會好開心,不過我嘅重點係:

n點08分24秒 我入房開始計時
n點15分 預約留位時間
n點21分18秒 ANN入房
n點57分36秒 響鐘
n+1點01分07秒 ANN出房

由於有工具計時,所以有記錄冇得呃,ANN比預約時間遲6分鐘至入房,唔緊要,但只係36分18秒就響鐘,還好幫我按背兩分鐘,到39分49秒ANN出房,但照計ANN出房前都唔應該響鐘的(時間上都仲未40分鐘喎?定係要響三四次鐘?),而ANN入房同出房都冇報鐘,
當然唔會咁無理話要時間剛剛好,但只係36分幾就響鐘,40分鐘未到囡就出房,5分鐘絕對係唔少嘅時間,5分鐘足夠我俾完錢再慢慢行落地鐵站了,
建議鐘房要明確寫低時間,將分鐘加40先至好響鐘,大過60就減60,咁實準啦~??最多俾您減一分鐘走盞位,5分鐘實係太明顯了,好難會唔覺囉?

有咩服務實則不盡相同,咩相頭跟本各花各眼,
個人最睇重係足唔足鐘,因為呢個因素係人為可控,偷鐘真係人為造成的,
唔係講笑,仲要係正價時段,經過今次,我對再光顧有猶豫,因唔知下次又會被消失幾多分鐘,

後記:8號波嗰日從太子睇到好有趣嘅回覆,有數名師兄問某一囡幾點有位,太子分別回答>>3:30,4:10,5:00,原來早係預約嘅時候,就經已係得40分鐘,
如每條囡都咁,偷埋偷埋真係唔少時間,
但見太子經常咁回覆:"45分鐘限時任做的"
咁請問說好的"45分鐘"去咗邊度呢??
拜託以後加多隻字:45分鐘<內>

1萬

18萬

管理員

通告:投訴及負評·發表主題及回帖權限要求
http://sn11.cc/thread-2208658-1-1.html
《winning11》論壇版規 (合訂版規)
http://sn11.cc/thread-640952-1-1.html
通告:瀏覽《指壓相冊及圖片》權限要求 Ver3.1
http://sn11.cc/thread-2120578-1-1.html

升級  80.67%

三星會員

幾分鐘都計得咁盡,如果遲左出閘要你加錢你比唔比先

升級  35.42%

三星會員

我都好討厭囡囡或鐘房呃鐘,唔係十分八分鐘既問題,問題在於囡囡或鐘房完全唔尊重個客人

升級  42.83%

三星會員

好多時計你預約時間,就算囡囡遲入都要硬食遲到的鐘數。

升級  59.83%

三星會員

36分18秒響鐘, 39分49秒 ANN 出房, 即是響鐘後 3分半鐘出房,這樣 Ann 其實很合理,她是按公司的提示鐘來工作,你真的要計較,便是太子前台提早了3分42秒響鐘。但你份負評晒標題卻是投訴阿 Ann 「偷埋偷埋真係唔少時間」!

其實我本身不是根根計較的人,但見師兄用秒來計上鐘時間,那我便用師兄的嚴謹來回應師兄,希望大家唔好咁雙標。你有心有力的,落樓前就應該去向前台投訴,問佢做乜提早了 3分42秒響鐘,而不是負評條女來發嬲啦!難道是因為人地是鋪頭人多勢眾所以你鵪鶉唔敢當面指摘?

升級  35.42%

三星會員

囡囡入房計都有40分鐘,已經好好喇,5分鐘我覺得唔需要計較,10分鐘或以上就真係離譜

升級  11.17%

三星會員

香港大叔 發表於 2023-10-24 18:18
36分18秒響鐘, 39分49秒 ANN 出房, 即是響鐘後 3分半鐘出房,這樣 Ann 其實很合理,她是按公司的提示鐘來工 ...

香港大叔師兄,師兄你唔了解實際情況唔怪你,以小弟嘅文筆,真係要出負評嘅話,就唔止得咁少隻字,依家想清楚話過你知,師兄你誤會左了,我跟本就冇出過呢一篇負評帖,亦跟本就冇負評阿Ann,我只係喺呢一篇帖發表左回覆:
標題係>>[太 子][太子報告]【太子】後生好笑容又有招呼服務·Ann

http://sn11.cc/thread-2206902-1-1.html

我就係睇完呢份報告先至去馬,Ann係比較後生又有服務,可惜嘅係最後早左響鐘,
而該帖10樓嘅留言,太子嘅回復係:"45 分鐘限時任做的",然後我正係針對太子呢句留言作出回復,假如我落樓前去前台投訴,唔通會俾返啲時間我定找多幾廿蚊俾我咩??

小弟我早就封左筆,要澄清呢張負評帖跟本就唔係我出嘅,標題亦跟本唔係我改嘅,而係超級版主superadmin,將我整個回復留言,撥歸類為負評,另外開左新一篇負評報告,取其中幾隻字為標題,由於回覆係我本人,咁就變成我出咗負評帖,

簡單黎講,我成堆字原本只係太子出嘅Ann報告底下嘅一則留言,只係超版將我嘅'發表回復',"擅自"改為負評帖,就係咁,

可能我留言太多隻字,比部份簡短小報告字數仲要多,內容亦較為負面,所以就被搬走,
我之前已試過幾次咁被超版將我嘅留言另外開成一張新帖,好肯定有其他師兄領教過呢種搬運情況,

令到各師兄們誤會太子Ann嘅服務態度,小弟好無奈亦係受害者,某些搬運(帖)工人真係越幫越忙,搞到我被人誤會係衰人...

講到尾,如果唔係當日太子日間鐘房,陰啲陰啲咁提早響鐘,我得鬼閒留言回復呀??

升級  59.83%

三星會員

這份負評報告已掛在你名下超過 1 個月,個標題你是知道的,之前有師兄回帖你也有收到提醒吧? 如果你認為這不是你的原意,為什麼你從不解釋? 為什麼不向超版反應要事修正?  

你去睇下 Ann 的其他報告,大部份都是讚她難得的年輕有服務,態度誠懇,做到響鐘都唔停,會爭取最後時間將服務做完的。看報告的留言可以見到,以往她都是每天約滿的,算是較難約的。再看一下最近的太子信箱,Ann 已沒有約滿了。我還以為終於等到機會,可以約到這位以前一直掛在待約名單但夾唔到時間的紅牌。下午打去太子,竟然是「現在有位,你想約幾點」。約完我覺得阿 Ann 很正,返來搜下報告 (這是出擊的事後煙,懂的都懂) ,竟然見到阿 Ann 「偷埋偷埋真係唔少時間」的負評報告。

指仔確是有偷鐘的囡囡,但橫數掂數都不會是阿 Ann 。因為前台早了 3分42秒響鐘而攪壞人個朵,令到本來日日 full 的變「現在有位」,說你是害人精也不過份吧?  如果份負評報告出來時,你便立刻跳出來解釋,那當然不會怪你了,但現在份負評報告掛在你名下個多月,你才說「小弟好無奈亦係受害者」?這真是難聽過粗口啊!

「假如我落樓前去前台投訴,唔通會俾返啲時間我定找多幾廿蚊俾我咩」? 咁你唔滿意嘛,要投訴嘛,當然是怨有頭債有主,邊個出錯你便投訴邊個啦!講就正氣凜然是為原則,但原來為的就是攞唔攞到幾廿蚊回水? 現在阿 Ann 每日小幾個鐘,加加埋埋條數,係咪由你埋單先?

PS.  我都是封筆上岸既老人,已經好耐無寫報告,連搭嗲吹水也越來越無興趣,但這樣的亂扣帽子壞人衣食,確是看不過眼!

PPS. 師兄是 9月16 左右出問題? 你上去時前台是 Candy 還是新人?  收到風話 Candy 妹這個幾月都小返 weekday, 太子前台請了個新人,冬冬帶了幾日便由新人獨撐, 計翻時間,可能是新前台最雞手鴨腳的日子。我上太子不多,Candy 妹幾時開始改上班時間,太子前台幾時開始青黃不接,便要勞煩太子的熟客說兩句解釋了。

升級  11.17%

三星會員

唔止一個月,我呢一刻嘅回覆,都超過個半月啦,我只係會登入攞下金幣,有親提醒就要理?咁打俾你3字頭嘅號碼夠有晒來電顯示啦,你會唔會全部都接呀請問?你又知我冇向超版反映過?需唔需要乜叉都同過你交代呢??

實不相瞞,之前我亦有過相似情況,原意出一篇正評報告,結果被分類為負評報告,當時得到超版嘅回覆大概係:
超版對事件完全無意見,調去及分類為「負評報告」,佢相信係最合適,最平衡嘅方法,因為指壓區第一版資源有限,每間場都係平分得幾個位,所以一定要好好運用,呢個亦係所有場對佢嘅要求,所以一D較為負面嘅報告,如果出現係指壓區,就會減少咗其他較正面報告嘅機會,因此就係另一版面設負評區,

即係文章分類呢啲完全係超版話晒事,係超版嘅決定,實情我老早就向超版了解過,所以今次我嘅留言變負評報告,就冇打算再深究,因為無論如何,最終決定權都在超版,
大叔兄咁你依家知道無?你唔知我都清楚話過晒你知喇,等你唔好再咁無知!!

我冇即場投訴係因為,出房嘅時候我都唔知原來早左5分鐘響鐘,我要返去整理計時資料,後來至知道原來如此,我只係見太子經常咁回復其他師兄嘅留言:"45分鐘限時任做的",自覺很滑稽先至針對性地作出留言,我從來都冇話阿ANN偷鐘,我自己都想再搵佢,我意思係講太子鐘房人為性偷鐘,櫃台早幾分鐘就打入嚟,唔知係閣下老花還是理解能力低,定係我學習障礙表達能力差,如果係後者我非常抱歉,前者我就愛莫能助,

一講起ANN閣下就彈出黎護花咁,大叔兄你咁神經質,人地真會以為你老人家同阿ANN妹妹有咩不可告人嘅關係,咁真係老當益壯喎,莫非呢啲就係所謂大叔的愛??

再者,我上面提及嘅:
有數名師兄問某一囡幾點有位,太子分別回答>>3:30,4:10,5:00,原來早係預約嘅時候,就經已係得40分鐘,
請問呢個又點解釋呢???唔需要負評報告,唔需要響鐘,自己都計到從一開始就少左5分鐘吧??如果再提早響鐘嘅話,少左雙位數分鐘都似呀大叔!!從來都冇聽過鐘房會故意遲響鐘,遲響鐘一般真係唔記得左,但早響鐘,唔係睇錯嘅話,相信只會係故意吧?

囡少左鐘要我埋單??咁我從前嘅正評報告咪應該要收返幾間公司好多銀兩??要怪就怪鐘房啦,陰啲陰啲,但又要回覆45分鐘任做,唔好話45分鐘啦,跟本就唔係任做,你應該叫囡囡同鐘房溝通,請鐘房唔好經常性有意地提早響鐘,因為好多客人唔鍾意偷鐘的,咁搞法客人可能會少左搵囡囡的,定係閣下喜歡早響鐘早走人多啲自己時間??
再講,從開埠以來,呢度陰啲陰啲,總共陰左幾多分鐘呢?加埋晒成幾年都有呀,咁呢度會有幾多個幾廿蚊呢??真金不怕紅爐火,觀眾眼晴係雪亮嘅,大叔兄你大人有大量,就當係小弟我機緣巧恰下咁幫忙從前被提早響左鐘但又冇出聲嘅所有受害者師兄,依家區區得我呢一篇偽負評報告,而唔係千千萬萬份真負評報告,公司跟本就係賺左啦?你話係咪?

PS.論壇仲有好多其它正宗嘅負評報告等緊大叔兄去賜教囉,而並非只係針住小弟,如果大叔兄仍會繼續賜教,好抱歉自從中左武肺再加上年紀大左,小弟反應遲鈍晒,應該出年先得閒再領教,而且重點真係好很煩呀香港大叔兄你......

PPS.我一開始就寫左8月某日,係8尾出問題嘅,只記得係星一至五來的,並非週未,坐前台收錢嘅係阿Candy妹,雖然隔好耐冇去太子,但大廳燈光比房光咁多,佢又咁省鏡好難認錯囉?